Γιώργος Θεοφάνους

Created on 07/01/2020

Ο Γιώργος Θεοφάνους (Λάρνακα9 Ιανουαρίου 1968) είναι Ελληνοκύπριος συνθέτης, στιχουργός, μουσικός και συγγραφέας.

Από το 1989 βρίσκεται ενεργά στην δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με τους εξής καλλιτέχνες: ΜαρινέλλαΝανά ΜούσχουρηΓιώργος ΝταλάραςΧάρις ΑλεξίουΆλκηστις ΠρωτοψάλτηΑντώνης ΡέμοςΠασχάλης ΤερζήςΓλυκερίαΑντώνης ΒαρδήςΝατάσα ΘεοδωρίδουΝίκος ΒέρτηςΣάκης ΡουβάςΈλενα ΠαπαρίζουΧρήστος ΔάντηςΕλένη ΔήμουΚώστας ΜακεδόναςΔήμος Αναστασιάδης, Αngie, Νίκος Νομικός, ΕυρυδίκηΜαντώΓιάννης ΣαββιδάκηςΠέτρος ΓαϊτάνοςΠασχάληςΚωνσταντίνος ΑργυρόςΛούκας Γιώρκας, Νικόλας Μεταξάς, ΒΟΣτέλιος Ρόκκος, Διονύσης Σχοινάς, Θάνος ΚαλλίρηςΠέτρος Ίμβριος, Αμαρυλλίς, Στέλιος ΔιονυσίουΝαυσικά, Ανδρέας Έκτορας, Ανδρέας Λέοντας, Ίαν Στρατής, Νίκος Μακρόπουλος, ΝΙΒΟ, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρίνα Βερζανλή, Άλεξ Παναγή, Γιώργος Τσουρής, Μαριάμ Γεωργίου, Αλέξανδρος Νότας, Σταύρος Κωνσταντίνου, Βαγγέλης Δρούζας, Γιάννης Τάσσιος, Βαλάντης, Άντζελα ΔημητρίουΑντύπαςΒασίλης ΚαρράςΠέγκυ ΖήναΚαίτη Γαρμπή, Στέλλα Καλλή, Πάολα καθώς και με τους Οne, τα Κόκκινα Χαλιά και τους TAG boybands/groups ο οποίος και είχε δημιουργήσει.

Σπουδές

Έχει σπουδάσει Μουσική στο Εθνικό Ωδείο στην Κύπρο και στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Μουσικής το Berklee College of Music στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ενορχήστρωσης στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης για το τραγούδι «Ψηλά τα χέρια».

Έκτοτε έχει πάρει 9 Μουσικά Βραβεία Αρίων , ”Man of the Υear” (3 φορές) , ”Καλλιτέχνης-Προσωπικότητα της Χρονιάς” 2016 από την Ακαδημία Τεχνών Κέρκυρας για το τηλεοπτικό πρόγραμμα δικής του ιδέας και υλοποίησης Junior Music Stars καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα για την συνολική προσφορά του μέσα από το συνθετικό του έργο. Είναι συγγραφέας και έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα “Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ” με τους Σύγχρονους Ορίζοντες και την σειρά νεανικής λογοτεχνίας ”ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ” (7 βιβλία) από τις εκδόσεις ”ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ”.

Είναι πατέρας 4 παιδιών και πρέσβης καλής θέλησης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hope for Children με ενεργό ρόλο από το 2009.

Το 2010 ιδρύει το Μουσικό Εργαστήρι-Γιώργος Θεοφάνους στην Ελλάδα και την Κύπρο, ένα καλλιτεχνικό μουσικό πολυχώρο για παιδιά.

Δισκογραφία

  • 1989 ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΜΕ/ANGIE
  • 1991 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 1992 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ/ΜΑΝΤΩ
  • 1992 ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ
  • 1992 ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ
  • 1992 ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 1993 ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ
  • 1993 ΜΙΣΗΣΕ ΜΕ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 1994 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 1995 ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΙ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 1996 ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 1997 ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟΣ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
  • 1998 ΜΑΖΙ ΣΟΥ/ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ
  • 1998 ΔΕΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 1998 Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
  • 1998 ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ/ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ
  • 1999 ONE/ONE
  • 1999 ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ/ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ
  • 1999 ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ/ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • 2000 ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ
  • 2000 ΜORO MOU/ONE
  • 2000 ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ
  • 2001 ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ/ΟΝΕ
  • 2002 ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ/ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
  • 2002 ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ
  • 2003 ΟΝΕΙΡΑ/ΟΝΕ
  • 2003 ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΟΥ/ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
  • 2003 ΜΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ
  • 2004:ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
  • 2005: ΣΑΝ ΑΝΕΜΟΣ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ
  • 2008: ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΖΟΡΙΚΗ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
  • 2009: ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ/ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
  • 2009: ΦΥΓΑΜΕ/ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
  • 2009: ΜΑΖΙ/ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ
  • 2012: ΑΠΕΝΑΝΤΙ/ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
  • 2012: ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΑΙΟ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
  • 2014: ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ/ΗΡΩΔΕΙΟ 2008/ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ/ΑΛΕΞ ΠΑΝΑΓΗ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΗΣ/ΜΑΡΙΑΜ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • 2015: ΧΟΕΣ/ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ/ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ/ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΖΑΝΛΗ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΟΥΖΑΣ
  • 2016: ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ/ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΛΗ
  • 2017: ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ/ΠΑΟΛΑ
  • 2019: ΟΡΑΤΟΡΙΟ «Παναγία – Η μητέρα του φωτός»
  • 1

    0

    Ela na me teleioseis

    ANTONIS REMOS

  • 2

    0

    Θυμός

    Πάολα

  • 3

    0

    Mia Kokkini Grammi

    Natassa Theodoridou

  • 4

    0

    ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

  • 5

    0

    Μίσησέ με

    Ευριδίκη

  • 6

    0

    Τρέμω

    Αντώνης Ρέμος

  • 7

    0

    Sta Ipogia Ine I Thea

    Πασχάλης Τερζής

  • 8

    0

    Δεδομένο

    Πασχάλης Τερζής

  • 9

    0

    Παλιόκαιρος

    Πασχάλης Τερζής

  • 10

    0

    Έλα που φοβάμαι

    Ρέμος

  • 11

    0

    "Ela pou fovamai"

    Natasa Theodoridou

  • 12

    0

    den milame

    pasxalis terzis

  • 13

    0

    exw mia agapi

    Pasxalis Terzis

  • 14

    0

    Έκρυψα το πρόσωπο μου

    Αντώνης Ρέμος

  • 15

    Ο δικός μου ο δρόμος

    Πασχάλης Τερζής

[There are no radio stations in the database]